Trött matte, trött hund..

Ja, herre gud vad den här värmen påverkar både mig och Dagmar! Båda är jättetrötta och sega och ingen av oss har någon aptit. Dagmar äter jättedåligt och jag gissar att det har med värmen att göra, för innan Karlstad förvandlades till ett tropiskt svettställe åt hon hur bra som helst. Och imorse var det lite svalare och då gick nästan hela frukosten ner. Hoppas det blir lite bättre snart, för som det är nu får jag ge henne små portioner ofta så att hon åtminstone får i sig så hon klarar sig. Jobbigt för oss båda tror jag.

I övrigt så är allt bra. Dagmar blir mer och mer uppfostrad och rumsren för var dag som går, så det känns positivt. Hon har faktiskt börjat förstå var dörren som leder ut är i lägenheten nu och har några gånger markerat att hon vill ut för att kissa eller bajsa. Både hemma hos mig och mina föräldrar har vi trappor upp från ytterdörren och då har vi satt för trappan så att hon inte ska trilla ner där. Det har gjort att hon inte har sett var dörren är och alltså har hon inte riktigt förstått vart det är hon ska gå för att komma ut, men nu är hon såpass stor att det går att ta bort trappskyddet när någon är hemma och har uppsyn över henne. Och det har alltså gett snabba resultat! Kul!!

Nu ska jag nog ta och boka in oss på en valpkurs som börjar i augusti tror jag. Om en timme ska jag, Dagmar och Therése åka till Hagfors och träffa kändisarna som turnerar med Packmopedsturnén. Jag och Therése ska göra ett inslag om det.

Snart helg!

Idag efter jobbet åker jag, Dagmar och mamma till Högsäter för att hälsa på Moster Carina och Bentley med familj. Det ska bli trevligt, och framförallt spännande att se om det fungerar lika bra mellan Daggisen och Bentlan den här gången. Men det gör det säkert. Jag får återkomma med rapport senare.

Nu har jag precis kommit tillbaka till redaktionen efter att ha filmat ett inslag om algblomning i Arvika. Ganska tråkigt jobb, förutom en sak - jag tog balla undervattensbilder! Och hur gjorde jag det utan att förstöra kameran, kanske ni undrar då.. Jo, men hjälp av pappas gamla akvarium. Kolla in resultatet på www.nyhetskanalen.se/karlstad efter klockan 19.00 ikväll. (Så har man gjort lite reklam för TV4 också då...)

Nu ska inslaget redigeras! Tjing och trevlig helg på er alla!

Typiskt..

När hon äntligen lärt sig att ligga på kommando så visar det sig att hon tror att även "sitt" betyder "ligg"... Vi har ju tränat "ligg" från sittande position, så nu tror hon att hon alltid ska lägga sig ner när jag säger "sitt". Typiskt. Men säg den lycka som varar för evigt.. :) Så nu tränar vi båda kommandona för sig, så snart ska det nog gå bra igen.

Dagmar har lärt sig att ligga

Imorse hände det äntligen- Dagmar fattade vad "Ligg" betyder!! Matte blev sjuuukt stolt!
I filmen är det Gestapo-Anna som kommenderar...





Faster Karin, vad roligt att det gick så bra för lilla Zallie!! Men att hon slog Dagmars pappa känns väl sådär.. :) Nejdå, jätteroligt för er!
Vilket datum är utställningen i Skåne då? Är fortfarande utställningsmotståndare men det kan ju vara roligt att prova en gång iaf! :)
Jag och Dagmar var och tittade på Sveriges största agilitytävling häromdagen - DET var något för oss det! Så det blir nog en liten agilitychampion av Dagmar istället för utställningschampion! Det verkade verkligen roligt tyckte både jag och Dagmar. Kram på er alla Björkar (och Sommar..)


Är det sååå mkt svårare med "ligg"?

Dagmar lärde sig att sitta på kommando på två dagar ungefär. Hon kan verkligen det kommandot, men väljer så klart att slå dövörat till ibland när det finns mer intressanta saker att göra... Däremot verkar hon inte få in i lilla huvudet vad "ligg" betyder.. Vi har tränat lite nästan varje dag i flera veckor, men hon förstår fortfarande inte kommandot. Om jag har godis i handen och för den ner mot marken så följer hon, men utan godis funkar det inte. Och utan handrörelsen händer inget alls.. Har hört att det är svårare för hundar att lära sig ligga eftersom det är mer onaturligt än att sitta, men ska det verkligen vara så här svårt? Tips mottages gärna!

För övrigt var vi hos veterinären i tisdags för vaccination och det gick jättebra. Dagmar sa inte ett pip när hon fick sprutan. Världens snällaste veterinär, Inger, som brukade vara gäst i morgonsoffan hos oss på TV4 Värmland, kollade dessutom hur det stod till med öronen. Och ve och fasa! Det krälade fortfarande runt små skabbdjur där inne... Så det blev rengöring och ny medicin, så nu får vi se om Dagmar blir av med de små kräken till slut. Hoppas hoppas!

GRATTIS FASTER KARIN...




... som fyller år idag!

Stort grattis från mig och Dagmar. Hoppas du haft en skön och solig födelsedag!


Glad man blir...

när man kommer hem och buren ser ut så här:



Suck... Så himla trist! Men det verkar som att hon har gett sig med att bita på den nu i alla fall och det är bara ena sidan hon har attackerat. Så länge hon inte river upp hålen mer så funkar det att ha kvar den utan åtgärd.. Men blir de större får jag ta fram nål och tråd och sy på ett nytt tyg.

Hälsning till Moster Carina:
Benet hon fick av dig har blivit mycket populärt! Jag tror hon gillar att tugga på det för det ger lite motstånd och är nog skönt för tänderna!


Just det!

Glömde berätta att idag simmade Dagmar alldeles av egen fri vilja! Hon har tidigare bara simmat när någon människa varit i vattnet och hon har trott att hon måste rädda denna person. Men idag kastade vi lite pinnar och Dagmar simmade ut och in för att hämta dem. Jättekul och skönt i värmen, såg hon ut att tycka. Och matte tyckte också att det var jättekul!

Hundliv i Särna


Dagmar, 13 veckor i Särna


Som jag redan berättat fann Dagmar en riktig vän i engelska toy terriern Emma. Här kommer några härliga bilder på deras bekantskap. På sista bilden ser man också hur Emma försöker lära Dagmar att det är utomhus man kissar. Dagmar tittar ivrigt på och försöker ta in denna nya information...

                         

Faster Karin är ju utställningsfantast och försöker övertala mig att ställa ut Dagmar. I Särna lät jag henne hållas ett tag, och hon fick trimma och ställa upp Dagmar på ett bord. :) Och Karin, jag kom inte ihåg vilka som var de bra bilderna, så jag tog de tre jag tyckte såg bäst ut...

   

Dagmar fick ju också lära känna pomeraniantiken Zallie och pomeranianhanen Rasmus i Särna. Här kommer några bilder på dem och Syster Anna:

 

Dagmar gillade livet i Särna. Bland annat gillade hon vårt lilla skoställ....





Klicka på de små bilderna för större varianter!!


Moster gästbloggar

Igår var jag, Dagmars moster Anna, hundvakt åt denna lilla söta skapelse. Matte-Sara skulle ut på galej och jag och lilla Dagmar tog vårt pick och pack och åkte hem till Josephine och Niklas. Dagmar var väldens snällaste och sötaste hund som gjorde stor succé hos de båda. Hör och häpna men inte en endaste gång varken kissade eller bajsade hon inne. Så vitt jag vet i alla fall, kanske hittade Jospehine och Niklas någon liten blöt pöl eller en bajskorv i något hörn som jag hade missat när vi åkte hem. Om nu fallet inte är så, så är vi hemskt stolta äver Dagmar. Bra jobbat! Ute gjorde hon både nummer ett och två helt utan problem. Och på deras mysiga uteplats åt hon upp all mat i ett svep, och sedan fick hon fem bitar till som även de slank ner utan problem. Det var en hungrig Dagmar som kom på besök.

Det blev mycket lek med både Niklas och Josephine, som letade fram diverse nya roliga leksaker och efter några timmar var det en väldigt utmattad Dagmar som somnade i soffan med mig och Josephine som satt och pratade och slökollade lite på 8-mile. En mycket trevlig kväll för både mig och Dagmar. Det tackar vi för!

Kram Moster-Anna

Ännu en milstolpe

Igår kväll hittade jag till min stora fasa en fästing på Dagmars hals! Jag avskyr fästingar och har aldrig någonsin varit tvungen att plocka bort en. Jag har faktiskt knappt sett en förut. Förra våren fick jag en på magen (första gången) och då hade jag verkligen panik, och pappa fick hjälpa mig ta bort den. Men nu var jag ju tvungen att göra det själv.  Stackars Dagmar kan ju inte gå runt med en fästing på halsen! Så fram med den nyinköpta fästingpennan, instruktionerna läses noga och VIPS! Det lilla kräket var borta! Jag var sååå stolt över mig själv när jag lyckats få bort den. :) Nu kan jag tackla vad som helst!


Genombrott!

Idag har Dagmar bajsat under en koppelpromenad för första gången. Visserligen var hon superbajsnödig väääldigt länge och höll sig in i det sista, men till slut var hon tvungen att bajsa, på asfalten till och med!! Matte är mkt nöjd.

Idag har Dagmar simmat lite igen.. Hon tror tydligen att alla som badar är i sjönöd, för idag kastade hon sig i efter en liten kille, trots att hon pep och tyckte det var lite otäckt. Undrar hur hon har tänkt sig rädda människorna???

Pontus.

Detta inlägg tillägnas Kusin Pontus, som skrev historiens längsta kommentar!


Tack!

Dagmar längtar efter att träffa dig och de andra galningarna i Uddevalla.

En månad!

Idag har jag haft Dagmar i en hel månad! Tiden har gått ruskigt fort och jag har verkligen inte hunnit med allt det jag velat göra. Men mycket kul har vi haft tillsammans redan! Dagmar har tex fått många bästisar, som våra grannar.. Bildbevis på alltihop nedan! :)

             



Idag fick Dagmar sitt första bad. Jag har duschat henne en gång förut, men inte med schampoo. Egentligen skulle jag gjort det för en vecka sen, men eftersom jag inte ville duscha bort medicinen mot skabben som veterinären spred i pälsen på henne så har jag väntat. Med resultatet att hon var riktigt smutsig nu!!  Duschen gick iaf rätt bra. Hon tyckte väl inte att det var jättekul direkt men ren blev hon till slut. Så nu ligger hon duschad, fönad och borstad i mitt knä och sover.

Förra veckan var Moster Carina och Morbror Lasse här med deras finska lapphund Bentley. Efter en låååång introduktion blev han och Dagmar bästa kompisar. Stor möter liten = succé. Fast när det började bli lite busigt fick vi avbryta så att det inte blev några benbrott eller så.. Men det gick verkligen jättebra! Och i helgen var vi i Särna och träffade Faster Karin och Kusin Maria med pommarna Zallie och Rasmus och engelska Toy Terriern Emma. Kort sammanfattning: Emma + Dagmar = sant. De verkligen älskade varandra! Rasmus tyckte också det var kul att leka med Dagmar, men Zallie, som har haft en kull valpar, verkade tycka att det var irriterande med ännu en valp och fräste ifrån så fort Dagmar kom för nära! :) Bilder från Särna kommer i nästa inlägg.

     



Nu ska vi kolla på tv och sen gå ut en sväng innan det blir sängdags!
Tjing!

RSS 2.0