Tandlossning

Måste bara berätta att jag lyckades dra ut en av Dagmars framtänder i går! Och det var verkligen en skräckupplevelse, för jag hade rysningar och mådde nästan illa i flera timmar efteråt. Fast Dagmar sa inte ett pip, för tanden satt så himla löst, men jag tyckte att det var obehagligt på något konstigt sätt... Så nu får nog resten av gaddarna trilla ut av sig själva. Förresten har ena hörntanden i nedre käken lossnat av sig själv nu. Den andra sitter dock stenhårt, så den kommer veterinären nog få dra ut är jag rädd.

I går fyllde Dagmar sju månader förresten! För att fira fick vi tårta på jobbet. (Eller så var det för att fira att TV4 Värmland fyllde femton år....) Nu börjar hon iaf bli stor!

Valpkurs #2

Med risk att låta tjatig så måste jag säga att Dagmar är otroligt duktig på valpkursen! Återigen blev jag förvånad över hur bra hon lyssnade och sökte kontakt med mig trots att det var nio andra hundar i samma rum. Hon till och med "bad om lov" om att få gå fram till andra hundar, vilket kändes alldeles osannolikt! Nu är ju hon visserligen rejält mycket äldre än många av de andra valparna, men som matte måste jag få känna mig lite stolt ändå. :) Och faktiskt så tyckte även kursledaren att hon var superduktig, så det är inte bara jag som är subjektiv...

Nu ska jag borsta pälsen och klippa klorna. Får se om det går lika bra som sist.. Håll tummarna!

Tack...

...snälla Anna för att du fixade ny design på min blogg! Du är bäst!

För övrigt så kan jag berätta att jag och Dagmar var på promenad med min kompis Emma och hennes border terrier Kasper i dag. Kasper är ungefär tre månader äldre än Dagmar och de har träffats en gång förut, men då var Dagmar så himla liten att de knappt fick hälsa på varandra. Idag träffades vi i Mariebergsskogen och först tränade vi lite hundmöten, eftersom jag och Dagmar verkligen behöver träna på det! Och jag måste säga att det gick över förväntan. Hon var jätteduktig på att hålla ögonkontakt med mig istället för att jaga efter Kasper! Resten av promenaden gick också superbra. Min goa lilla vovve lyssnade fint på inkallning osv och var duktig på att söka kontakt. Visserligen hade jag med mig ost, men ändå... :) Man måste ju glädjas åt det lilla! :) Imorrn blir det valpkurs för andra gången och det ska bli väldigt roligt. Håll tummarna för oss att det går lika bra som sist!


Så stolt och glad!

Har precis borstat pälsen, klippt klorna och formklippt öronen och tassarna på Dagmar och för första gången gick det riktigt bra! Särskilt kloklippningen har jag haft stora problem med, och hon har till och med huggit mig i handen så att det började blöda när jag gjorde det. Det har inte gått att göra alla de ovan nämnda sakerna i en följd hittills, men nu känns det som att allt slit med detta börjar ge resultat. Och det känns skööönt, för jag blir alltid nervös och nästan lite rädd innan jag ska klippa hennes klor nu, vilket hon så klart känner även fast jag spelar lugn.
Men nu kan jag nog snart slappna av när det blir dags! :) Jippie!!

Nu ska vi fira denna seger med lite sömn innan det blir dags för ytterligare en mordrättegång imorgon.
Sov gott!


Valpkurs!

Nu är vi precis hemkomna från första valpkurstillfället! Det var jätteroligt! Och det gick riktigt bra faktiskt. Jag trodde att Dagmar bara skulle bry sig om de andra hundarna, men hon var riktigt duktig och lyssnade bra. Vi fick en hel del beröm och kursledaren sa nåt om att vi hade bra kontakt och att hon är arbetsvillig. Tummen upp för det! Nu ska vi arbeta vidare med kontakten så att hon kan strunta helt i de andra vovvarna till slut. Fast först ska vi gå och sova och vila upp oss. Jag har sprängande huvudvärk efter jobbet (mordrättegång idag) och Dagmar är helt slut efter träningspasset...

Godnatt!

Och tack kära moster/syster Anna för att du följde med!!!

Några vackra höstbilder på världens finaste hund bjuder vi också på innan vi går och lägger oss:









Foto: Anna Moll

Mys med Rasmus

I slutet på förra veckan spontanåkte jag och Dagmar till Stockholm för att hälsa på kusin Maria och pommen Rasmus. Både jag och Dagmar hade jätteroligt med våra respektive vänner. Det är så skönt att släktens alla vovvar kommer så bra överrens. Fast vi får väl se hur det blir när Dagmar bli könsmogen.. Kanske blir hon en sur liten bitch då, vem vet. :)
Jag och Maria gick iaf på mysiga promenader med vovvarna (blev tyvärr halvt attackerade av någon boxer-amstaff-blandning med en skitsur matte som skällde ut OSS när vi skrek att hon skulle koppla hunden. Galning!), gick på stan, fikade och åt supergod mat! Så kort och gott, vi hade en rolig vistelse i den kungliga hufvudstaden.

Igår och i dag har syster Anna ryckt in som hundvakt så Dagmar har sluppit att vara med på jobbet. Igårkväll tog Anna med henne hem till sig och mamma och pappa, så jag fick en helt hundfri natt och morgon. Väldigt skönt faktiskt, men jag saknar henne redan! Men det är bra att hon får träna sig på att vara ifrån mig för hon har börjat bli vääääldigt mammig! Ska hämta henne efter jobbet iaf.


Nu känner jag att det är dags...

... att äntligen förklara Dagmar rumsren. I helgen hände inte en enda olycka i stugan i Hudiksvall och hemma går hon fram till trappan när det är dags. Så även fast hon kissar och bajsar hej-vilt inne hos mamma  och pappa så tänker jag dra slutsatsen att hon äntligen blivit rumsren. Visst sker det olyckor även hemma hos oss, men då beror det helt och hållet på mig. Har kommit på att det förmodligen är så att hon går fram till trappan hemma hos mina föräldrar också, men att det inte är någon som ser henne för där är lägenheten så stor att man inte kan ha koll på henne var man än är, vilket man kan hemma hos mig. Så det är nog så att hon helt enkelt ger upp - här är det ingen som kommer och tar ut en minsann, lika bra att kissa på mattan! :)
Vi får helt enkelt se till att bli bättre på att hålla ett öga på trappområdet i fortsättningen.

För övrigt så var helgen i Hudiksvall helt underbar. Det var jättefint där uppe, trots dåligt väder. Vi bodde på en mysig camping bredvid en vacker sjö och det fanns ett elljusspår i skogen precis bredvid. Så vi har haft en bra helg! Men vi är allt lite trötta nu... Om två veckor börjar valpkursen i Kristinehamn så nu ska vi vila upp oss inför det. Eller nej förresten, vi ska ligga i hårdträning. Framförallt ska vi träna hundmöten, för det har vi lite problem med. Önska oss lycka till! :)

Nu drar vi på mini-semester!

Japp, imorgon åker jag, Dagmar och våra vänner Carro och Lars hela vägen till Hudiksvall för att träffa andra goda vänner vid namn Fanny och Nils. Det blir ett kärt återseende - vi har nämligen inte setts sen 2005 då jag och Carro reste med Fanny i Afrika. Innan dess bodde vi ihop i Dublin. Så det ska bli väldigt kul!

Och Dagmar är så klart rustad inför resan. Bland annat har hon fått en reflexväst, så att hon syns bra i det norrländska mörkret och ett fint regntäcke ifall det skulle regna. Och nej, jag är ingen tjej som gillar att klä upp/ut min hund, utan dessa plagg är enbart till för praktiskt bruk!


Regntäcket på stolt Dagmar



Förresten så har min syster Anna lärt Dagmar att köra bil. Japp, det är sant. Här nedan finns bildbevis.
(Tyvärr har jag inte lärt mig hur man snurrar på bilden än och orkar inte ladda upp den en gång till... Sorry, ni får vrida på huvudet.)





Hur som helst, vi får väl se om Lars låter Dagmar köra nåt imorgon. Hans bil är ju trots allt rätt ny och fin...

Ha en trevlig helg allihop!!


RSS 2.0