Bildpotpourri (eller hur det nu stavas...)

Eftersom USB-porten på min dator har pajat så kan jag inte föra över bilderna från kameran hemma hos mig. Därför har det varit dåligt med bilder här på bloggen den senaste tiden. Men, nu har jag tagit med mig kameran hem till mor och far, och tänker bjuda er på några söta foton.Här har Dagmar fått besök av granntollaren Yatzy, 8 år. Världens snällaste är han mot lilla, jobbiga guttaperkabollen Dagmar...Titta vad liten!!Och titta vad blöt! Stora öron va?Blöt igen...


        
   

Bildserien här ovan  visar senaste hundkollektionen från Hollywood - Musse Pigg-tröjan. Passar alla sorters hundar, men framförallt dvärghundar, som bara älskar att bära kläder! Vovven kan göra allt iförd denna vackra kreation: ligga, äta, sova och leka. Klicka på bilderna för större versioner.Helgmys i soffan med Marie.OBS! Detta är ingen hund!
Det är 3 månader gamla Ante, som kom på besök häromdagen till Dagmars stooora förtjusning.Och här är bildbeviset: Dagmar kan hoppa upp i sängen själv om motivationen är tillräckligt stor. Ligger det en bebis där går det till exempel utmärkt... till mattes förtret och Antes mammas förskräckelse. (Dagmar var jättesnäll mot honom!)Jag fick hem Dagmar samma dag som Ante föddes och visst ser det väl ut som att de tittar på varandra i samförstånd?
De var iaf lika intresserad av varandra...


Det var skabb ja..

Veterinärbesöket igår gick bra, och Dagmar fick massor med beröm för att hon satt så stilla när de tittade henne i öronen och klämde på henne överallt. Tro fasen det, så mycket som hennes öron har blivit tittade i under hennes korta liv! :) Tyvärr var det ju som jag trodde: skabbe är tillbaka. Eller, den har snarare aldrig försvunnit helt. Men eftersom det här var tredje gången vi var hos veterinären för samma problem så fick vi nu en riktig dunderkur med två mediciner, dels en spot-on-lösning, dels örondroppar. Så nu ska vi väl bli av med de små parasiterna, hoppas jag!

Annars är det i alla fall bra med Dagmar. Jag har anmält oss till en valpkurs som skulle börja i slutet av augusti, men har inte fått besked om startdatum än. Jag träffade en tjej som rekommenderade just den här kursen, men igår när vi var hos veterinären så gick jag och Dagmar förbi det stället, som också är ett hunddagis. Precis då gick personalen ut med hundarna och en av dem tokvrålade åt en av vovvarna: "MOOOOAAAAA!! GEE DIIG!!". Kollade på hemsidan och såg att det är den tjejen vi ska ha som instruktör.. Så det kändes lite sådär.... Vad hände med mjuka metoder?? Jag hoppas hon hade en dålig dag bara och att det inte är det valpkursen går ut på..

Nya "tricks", roliga vänner och mer skabb

Nu har Dagmar lärt sig tre nya kommandon. De är verkligen inte befästa än, men hon har fattat vad de betyder iaf. Har lärt henne att sitta ner och stanna kvar när jag backar med godisen i handen och att hon inte får komma förrän hon får nytt kommando, och hon har lärt sig "hopp upp" och "hopp ner". Hon har nämligen inte bara lärt sig att hoppa upp i soffan, utan vågade idag hoppa ner från den för första gången. Hittills har hon varit väldigt rädd för att hoppa ner från saker, men nu kanske vi hade ett genombrott. :)

Idag har jag och Dagmar varit och hälsat på hos en lite tibbe-valp som är lika gammal som Dagmar. Fifi heter hon och jösses vad de två leker fint! Och vad de leker vilt! Hur kul som helst tycker båda två, och jag och matte Anita också. Tyvärr glömde jag ta med kameran, så det finns inga bilder på de två sötnosarna. Nästa gång ska jag försöka komma ihåg för de är så himla söta tillsammans. Fifi har världens underbett och när hon tuggar på godis ser det jätteroligt ut! Supersöt är hon!

Imorrn bär det av till veterinären igen - för TREDJE gången! Dagmar har börjat klia sig i öronen igen och jag börjar undra om vi någonsin kommer bli av med den där skabben... Fast nu är öronen helt rena, så det kanske är en öroninflammation eller nåt annat. Men väldigt irriterande iaf! Där ryker väl en tusenlapp till... Nåja, hoppas det funkar nu iaf.

Liten blir stor..

Häromdagen vägde jag Dagmar och vågen visade 1,7 kg. Och som jag skrev tidigare har hon lärt sig att hoppa upp i soffan själv. Valppälsen är definitivt på väg av (till mammas stora förtret) och två tänder saknas i underkäken.. Summa summarum: min bebis börjar bli stor. Det känns verkligen skönt, även om jag kommer sakna att ha en pytteliten skrutt att ta hand om. Men mest känns det underbart! :)

Liten möter stor #2

Titta vilken fin bild jag just fick från Moster Carinas grannar Wivianne och Ronny:Lilla Dagmar är lika stor som Bentleys huvud!

Tack snälla Wivianne och Ronny för fotot! Inte illa att lyckas få en bild där båda hundarna är skarpa.
Det har jag ännu inte lyckats med... :)

För övrigt kan jag passa på att berätta att Dagmar hoppade upp i soffan helt själv förut. Det har hon inte lyckats med förrän idag. Hon håller på att bli stor, min lilla vovve. Både sorgligt och skönt, måste jag säga.. Hon blir också allt bättre på sitt, ligg och loss för var dag. Och Faster Karin, vi HAR börjat träna "stå"! :)


Dagmar är kändisarnas favorit också

Förra veckan var ju jag och Therése och gjorde ett inslag om Packmopedsturnén. Daggisen fick följa med och hon gjorde succé som alltid.Här nedan är det Idde Schultz som förundras över hur söt Dagmar är. Jag tror att Idde blev lite kär i henne faktiskt, för när jag skulle göra intervjuer kom hon och erbjöd sig att ta hand om vovven under tiden. :)

Uno Svenningsson, Göran Samuelsson, Idde Schultz, Anna Stadling och Dagmar.

Ser ni oss? Vi går där i bakgrunden och det är Anna Stadling som är ute och promenerar med gitarren.Foto: Therése

Lika som bär

Har fått några bilder på Dagmars supersöta brorsa Viking. Så här ser han ut:Och här är en gammal bild på Dagmar. Visst är de lite lika?


RSS 2.0