Nu blire åka av.

Idag har jag (händig som jag är!) knåpat ihop en liten agilitybana i mamma och pappas trädgård. Vi har numera ett slalomhinder med max 12 pinnar (vilket är det antal det ska vara på tävlingar), en tunnel (som jag köpt dock) och 4 vanliga hinder. Jag ska ta mig till någon bilskrot någon dag och försöka få tag på ett gammalt däck, så jag kan göra ett däckhinder också. Vi tränade en liten stund förut och Dagmar är verkligen en stjärna på det här! Hon tycker det är så kul! Slalomen var absolut inga problem och tunneln är superrolig tycker hon. Nu börjar hon fatta att hon ska springa IGENOM och jag BREDVID också. :) Hon vet att jag kommer stå där framme när hon kommer ut och behöver inte vända mitt i tunneln för att kolla vart jag tog vägen. Det känns jättekul att äntligen få börja träna med henne och nu väntar jag bara på att det ska gå att anmäla sig på en agilitygrundkurs på Hammarö BK, för den vill vi gå! Just nu står det dock bara på hemsidan att det snart kommer gå att anmäla sig...

Dessutom har jag och min kompis Emma bestämt att vi ska börja gå på den allmänna träningen på brukshundklubben på onsdagskvällarna. Det känns bättre att schemalägga träningen, så att man vet att det blir av varje vecka. Och det är ju väldigt roligt att vi får med oss Emma och borderterriern Kasper också! Dagmar och Kasper brukar ju iofs bli tokiga tillsammans, men vi får väl se hur det går.. De vänjer sig väl om inte annat. På onsdag blir frösta träningstillfället! Förra veckan åkte jag och Tobias och Dagmar ut till klubben och tittade på en stund och det är verkligen jättemysigt där ute så det känns kul inför sommaren. Hoppas de kör någon klickerkurs snart också... :)

Dagmar mår för övrigt bättre nu! Hon är frisk, men lite medtagen så vi tar det lite lugnt tills hon vilat upp sig. Det var förmodligen något med magen, men vad vet jag inte. Hon är sig lik nu iaf, och inte längre apatisk. Känns skönt!!

Skrutten är sjuk!

Imorse när jag gick upp låg Dagmar kvar i sängen, vilket hon aldrig gör. Jag tänkte att hon kanske var lite extra trött bara, men hon kom aldrig upp. Till slut gick jag in och kollade till henne och då hade hon spytt två gånger. Hon var jättehängig och bara låg och sov. Så fortsatte det hela dagen. Vid tvåtiden ringde jag veterinären som tyckte att jag skulle komma in med henne, så det gjorde jag. De hittade inte direkt något fel på henne, men veterinären tyckte att det kändes som att hon var lös i magen så jag fick diarrémedicin. Problemet är bara att jag inte får i henne någonting! Hon älskar ju ost och skulle i vanliga fall kunna mörda för en bit, men idag tog hon inte ens osten jag gav henne! Eftersom hon inte druckit på typ tolv timmar så fick hon vätska i nackskinnet hos veterinären och jag hade hoppats att hon skulle bli piggare av det, men frågan är om hon inte är ännu mer apatisk och hängig nu... Usch vad man känner sig otillräcklig när det inte finns något man kan göra! Min lilla plutt, jag tycker så synd om dig!!

Imorgon skulle hon varit med på Husdjursmässan och lockat kunder till hunddagiset, men det går ju inte nu. Synd, för jag tror hon hade tyckt att det var kul. Men viktigast är att hon blir frisk!

Några mysbilder från Särna
Kolla in det här

Aktivpom.se har lagt upp bilder från Prova-på-dagen. Dagmar är med!
Kolla här.

Glömde berätta...

... att Dagmar bytt frisyr.Så här trött blev hon för övrigt efter dagens ståhej:Bjuder dessutom på en gammal bild på Michael och en valp-Dagmar. Spana in den mysiga valpmagen!!


Vi har provat agility!

Nu är vi i Borås hos min kompis Michael, och under dagen idag har vi varit på Prova-på-dag med aktivpom.se. Vi var ungefär 13 pomeranian som provade på agility och pratade klickerträning m.m. Dagmar har ju aldrig provat agility förut (inte jag heller iofs men..) men det gick hur bra som helst! Hon var sååå duktig!! Hon lärde sig jättesnabbt och tyckte det var superroligt. I slutet av dagen körde vi en hel bana med åtta hinder och jag trodde verkligen inte det skulle gå. Hon var ju hur trött som helst så jag var säker på att hon inte skulle orka ha fokus på mig och inte på de andra hundarna som stod vid sidan och tittade på, men hon skötte sig hur bra som helst. Hindren bestod av tre vanliga hinder, ett slalomhinder, en balansplanka, ett A-hinder som hunden klättrar uppför och sedan nedför, och två tunnlar varav en var böjd så att hunden inte kunde se igenom. Alla hinder utom tunnlarna gick prickfritt för det var lite svårare för henne att förstå vad hon skulle göra då, så vi fick ta hjälp av Inger som höll Dagmar vid ingången till tunneln och så stoppade jag in huvudet i andra änden och ropade på henne. Då gick det hur bra som helst! Jag är verkligen supertaggad på det här nu! Måste leta reda på en agilitykurs i sommar....

Som kronan på moset vann jag en bok på kursen:


Jodåsåatt...

I helgen har jag varit på spa med kusin Maria. Hotellet låg i Skövde och eftersom kusin Helena bor i Skara så passade vi även på att besöka henne. Jättemysigt har det varit, även om hotellet var en liten besvikelse. Dagmar har varit med syster Anna och mamma i Uddevalla/Vänersborg/Högsäter, så jag vet itne riktigt vad hon har haft för sig i helgen, men jag hörde ryktas om succé bland 25-årskalasgästerna och lekstund med Bentley. Jag misstänker att hon haft det superbra.
Idag är hon på dagis för fjärde gången. Imorse när personalen kom och hämtade henne blev hon eld och lågor, så det märks att hon trivs där. Känns väldigt skönt att hon tycker det är roligt att vara där, så att hon inte ligger och gnäller och mår dåligt av det. Om tjugo minuter ungefär kommer hon hem. Vi får väl se om hon är trött idag med.. Skulle tro det! :)

RSS 2.0