Äntligen semester!

Japp, nu har jag äntligen en veckas semester. För att fira detta drar jag till Tyskland imorgon och blir borta tills på måndag nästa vecka. Först ska jag till Frankfurt i några dagar för att turista och sedan drar jag vidare till München där jag möter upp mamma, pappa, moster och morbror och går på bröllop.
Dagmar ska vara hos min syster Anna under tiden. Jag hoppas det går bra. Är lite jobbigt att lämna bort henne nu när hon är lite dålig i magen och väldigt stressad, men det går nog bra. Anna är ju raka motsatsen till stressad själv, så det blir säkert bara bättre av att vara där. Hon ska dessutom gå på dagis tre dagar den här veckan, så hon blir nog superglad!

Imorgon missar vi agilityn, vilket är tråkigt som tusan, men vi kommer igen nästa vecka! :)

Bjuder på några bilder på Dagmar och taxen Bazze, som träffades förra veckan. Det var mys.

Linnéa och Teja var här härom dagen också. Då var det också mys och full fart!
Auf wiedersehen!

Usch vilken natt!

I natt blev Dagmar magsjuk. Jag vaknade av att hon kräktes ordentligt, hon fick upp allt hon hade i magen. Sen vaknade jag av att hon satt och bajsade i ett hörn, stackarn. Och så höll det på - hela natten. Klockan fyra insåg jag att jag inte skulle orka gå till jobbet, och att jag inte heller skulle kunna lämna Dagmar, så jag ringde till Lisa som jobbade morgon och sjukskrev mig. Har inte fått många timmars sömn, men nu är iaf Dagmar pigg och glad igen. Jag lyckades lura i henne vatten genom att lägga lite av hennes supergoda färskfoder i vattenskålen. Då var hon tvungen att dricka för att få i sig maten. :) Så aptiten är iaf tillbaka nu, även om hon är väldigt trött och utmattad. Det kan jag gott förstå - man har väl själv varit magsjuk och vet hur man mår dagen efter.

Min snälla mamma åkte till veterinären förut och köpte medicin, så nu ska hon få äta Pro-Kolin i några dagar, sedan ska nog magen och tarmen vara återställd igen.(Bild lånad från: http://www.hyperdrug.co.uk/images/D4448-1.jpg)


Vilken stjärna hon är, Dagmar!

Hon verkligen älskade kursen igår. Jag var så stolt över henne, när hon tog både hinder och tunnel springandes med mig vid sidan! Det var ju jättelänge sedan vi testade litegrann och jag trodde att vi skulle få börja om med lock genom tunnel och över hinder, men icke! Full fart var det också. Vi fick till och med beröm av instruktören för att hon var så följsam! Det är alltid roligt att visa att även små fluffbollar kan jobba hårt!

Nästa vecka missar vi tyvärr kursen, för då är jag i Tyskland och Dagmar hos Anna. Men veckan därpå kommer vi tillbaka - mer taggade än någonsin. :)

Tyvärr glömde jag (som vanligt) att ta bilder på henne, men det kommer någon annan gång.

Agility here we come!!


Så här såg Dagmar ut när hon provade på agility första gången. Ikväll börjar vår kurs så nu ska vi köra på riktigt! Hoppas det går lika bra som på bilderna ovan. :)


Oh shit alltså...

Det är dyrt det här med hund. Eller, iaf om man vill göra roliga saker och lära sig massa nytt! Dagmar i sig är ju inte särskilt dyr, förutom i inköp då.. :) Men jag tycker det är så himla skoj att gå kurser och jag tycker att det är värt att lägga lite extra och få en riktigt bra instruktör, så därför dissar jag brukshundsklubbarna. (Fast på tisdag börjar vi faktiskt en agilitykurs på Hammarö BK. Man måste ju testa iaf..) Det är ju bara det att en privata instruktörer lätt tar över 2000 spänn för en kurs och det är ju inte en piss i havet för mig direkt. Tidigare i somras gick vi ju rallylydnadskursen, som kostade strax över tusenlappen om jag inte minns fel. På tisdag börjar vi alltså agilityn, som gick på ca 1000 kr inkl. medlemsavgiften. I mitten på september blir det en intensiv helgkurs i shaping hos www.klickerklok.se och den kostar hela 2500 kronor, sen har jag precis anmält mig till en grundkurs i klickerträning på samma ställe och där rinner ytterligare 1600 kr ur min plånbok.. Lägg sedan till att jag var hos veterinären och gjorde en hälsokoll på Dagmar för några dagar sedan (hon har börjat visa aggressiva tendenser och jag ville kolla så att det inte beror på sjukdom) och den kostade sjukt mycket - 2300 kronor!! Nu får jag nog ut på försäkringen, men med självrisk och 25% får jag ju bara tillbaka typ 400 spänn.
Så, summa summarum: Sommaren och hösten 2009 har jag lagt ut ca 8 600 kronor. Shit. Jag som inte ens har nåt jobb. Gulp. Sponsra någon?

Hahahaha

Jag är ju verkligen inget Cesar Millan-fan, men den här filmen var fantastiskt rolig:

http://www.youtube.com/watch?v=hShB6MhdqJE

Sorry, minns inte hur man infogar spelaren i inlägget, men det får duga så här så länge.
Klippet visar iaf rätt så tydligt hur konstiga hans tekniker är tycker jag...

Efterlysning: Vill du gå klickerkurs?

Jag söker en glad Karlstadbo som är sugen på att gå en grundkurs i klickerträning i höst!
Det är nämligen så att jag vill gå en kurs för två superduktiga instruktörer som håller till i Fjugesta, en halvtimme innan man kommer fram till Örebro ungefär. Kursen är på fem tillfällen, på kvällstid. Problemet är ju att det blir ganska långt att åka, men om man hittar någon att samåka med så är det ju inga problem.

Så, bor du i Karlstad med omnejd och vill lära dig mer om världens roligaste hundträningsmetod, hör av dig!! Man kan ju göra som så att jag plockar upp dig om du bor i tex Kristinehamn eller Karlskoga.

Ännu en ny kompis

För ett tag sedan fick jag kontakt med en tjej i Kristinehamn via hundforumet www.vovve.net. Hon har en sheltievalp på ca fyra månader och sökte lekkompisar till henne. Eftersom jag och Dagmar har dåligt med lekkompisar i rätt storlek så nappade vi så klart! Igår åkte jag till K-hamn i ett helt annat ärende, men innan jag åkte tänkte jag att jag skulle komma ihåg att spara ner den här tjejens mobilnummer i min telefon så jag kunde höra av mig. Det glömde jag ju naturligtvis... Men, ödet var på vår sida igår, för plötsligt får jag ett sms från Linnea, som tjejen heter! Jag svarade och sa att vi var i K-hamn och om de ville komma ner till stan på en lekstund så var vi väldigt sugna. Ett tag senare träffades vi på en liten gräsmatta där vi släppte Daggisen och hade lilla Teja i koppel. Jösses vad de busade! Det var så roligt att Dagmar äntligen fick leka av sig ordentligt, men den annan hund i bra storlek. Och jag tror Teja tyckte detsamma... Spana in bilderna här nedan:
Kolla in snytingen Teja ger Dagmar!"Hej kompis!""Kom igen då!"


Här kommer en bild jag tog på Dagmar igår, som jag tycker blev väldigt fin:


RSS 2.0