Är det sååå mkt svårare med "ligg"?

Dagmar lärde sig att sitta på kommando på två dagar ungefär. Hon kan verkligen det kommandot, men väljer så klart att slå dövörat till ibland när det finns mer intressanta saker att göra... Däremot verkar hon inte få in i lilla huvudet vad "ligg" betyder.. Vi har tränat lite nästan varje dag i flera veckor, men hon förstår fortfarande inte kommandot. Om jag har godis i handen och för den ner mot marken så följer hon, men utan godis funkar det inte. Och utan handrörelsen händer inget alls.. Har hört att det är svårare för hundar att lära sig ligga eftersom det är mer onaturligt än att sitta, men ska det verkligen vara så här svårt? Tips mottages gärna!

För övrigt var vi hos veterinären i tisdags för vaccination och det gick jättebra. Dagmar sa inte ett pip när hon fick sprutan. Världens snällaste veterinär, Inger, som brukade vara gäst i morgonsoffan hos oss på TV4 Värmland, kollade dessutom hur det stod till med öronen. Och ve och fasa! Det krälade fortfarande runt små skabbdjur där inne... Så det blev rengöring och ny medicin, så nu får vi se om Dagmar blir av med de små kräken till slut. Hoppas hoppas!

Kommentarer
Postat av: Favvo Moster

Ett litet tips kan va, att när hon är på väg att lägga sig för att komma närmare gobiten, så upprepa kommandot ligg under tiden. Kan funka!!!



Kramar

2008-07-12 @ 16:11:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0