Städningen går sådär...

Dagmar tycks inte riktigt förstå vad det är jag vill. Igår tänkte jag om, och började med att lära in kommandot "hämta". Jag slängde iväg en leksak och bad henne hämta den. Tanken var att jag sen skulle få henne att hämta något, men sen släppa det i hundkorgen på kommandot "städa", MEN om hon överhuvudtaget hämtar leksaken så leker hon mest med den. Skakar den eller tuggar på den. Ibland, och då menar jag verkligen ibland, lyckas jag få henne att släppa den i hundkorgen och då får hon massor med beröm, men jag skulle inte tro att vi lyckas med denna utmaning den här veckan... :) Det är så svårt att få henne att bära något i munnen. För att hon ska vilja göra det måste jag liksom leka fram det och då blir hon så leksugen att hon ballar ur. Nåväl. Vi får båda lite hjärngympa iaf. Några förslag på hur jag kan jobba vidare med detta?

Storstädning

Denna vecka har jag tänkt lära Dagmar att städa efter sig. Tanken är att hon på kommando ska kunna plocka upp sina leksaker och lägga dem i hundkorgen. Första lektionen i städning gick väl sådär. Begick det stora misstaget att plocka fram ost för att använda som belöning. Problemet är bara att Dagmar blir som besatt när den kommer fram! Det var helt omöjligt att få henne att ta något annat än en smarrig bit ost i munnen så länge den var framme. Så det fick bli lite "sök" istället! haha! Lärde mig dock av mitt misstag och när hon lite senare lekte med ett tuggben så passade jag på att flytta dit hundkorgen och fick henne att släppa benet i den. Beröm i massor! Hon tittade lite konstigt på mig, men vi upprepade proceduren några gånger och det gick riktigt bra. Så förhoppningsvis går det att lära henne detta...

Städtips mottages gärna! :)

/Sara och Dagmar

Tusan också.

Nu har Dagmar förmodligen dragit på sig en ögoninflammation! Gult klet kommer ut ur ögonvrårna (vad heter egentligen "vrå" i plural?!?) och jag torkar och torkar, men det kommer hela tiden mer. Så nu har jag pratat med veterinären som också tyckte det lät som en inflammation, så vi ska dit på onsdag för undersökning.
Först öronen. Nu ögonen. Ska denna hund gå igenom sjukdomar för varenda kroppsdel eller?? Billigt och roligt är det inte. :(

Idag klockan 15.00...

... hämtar jag nyckeln och skriver på kontraktet! Och klockan fem kommer mamma och hjälper mig med flyttlasset. Jösses vad allt går fort ibland. Igår flyttade en helt okänd tjej från Uppsala in i min lägenhet, så jag har sovit hos Anna inatt. Hon kommer ta över min lägenhet under mina uppsägningsmånader och eventuellt stannar hon efter det också. Så jag blir från och med idag centrumbo! Jätteroligt, men sjukt jobbigt med själva flytten. Hela helgen har jag städat och packat och ändå är jag inte helt klar. Lägenheten på Kroppkärr är belamrad med flyttkartonger och mitt i det bor denna stackars tjej... Men hon var glad att ha tak över huvudet iaf, eftersom hon snabbflyttade från Uppsala till Karlstad för att börja jobba på Sjukhusapoteket IDAG. :) Så vi var lite i samma situation och hjälper varandra helt enkelt.

Imorse var jag och Dagmar ute på ett träningspass innan jobbet. Hon gick lös och vi tränade mycket inkallning, sitt från gående och stanna. Passerade även två hundar, vilket gick bra! Så det var en utmärkt start på dagen! :)

Imorgon ska jag förmodligen få göra ett inslag om den här hästen. Ska bli väldigt roligt! Jag gillar ju sånt...

Tack för alla grattishälsningar om lägenheten förresten!!

Flytt på G

Jag och Dagmar har fått en ny lägenhet! För två veckor sedan fick jag ett mail från en bekant till familjen. Hon tipsade om att Svenska Kyrkan hade några nyrenoverade lägenheter precis bredvid Domkyrkan (dvs mitt i stan!) som de letade efter hyresgäster till. Jag slängde mig på telefonen och ringde kvinnan som hade hand om det hela. Ca fyra timmar senare stod jag, mamma och Anna i världens finaste lägenhet! Jag blev alldeles förälskad direkt och kände att den här bara måste jag ha. Den är helt nyrenoverad, med kök och badrum som ser ut som hämtade ur en inredningskatalog, ligger mitt i smeten, är på 46 m2 - och kommer bara kosta ungefär 3400 kr i månaden!! Det var med andra ord ett riktigt kap, så jag talade om att jag var jätteintresserad och jag skulle få besked 1-2 veckor senare. Och jag väntade, och väntade, och väntade på att hon skulle höra av sig. Jag mailade, men fick inget svar, jag ringde och fick ett mystiskt och ganska otrevligt svar och jag började tappa hoppet. Men, efter många om och men så ringde hon i fredags vid klockan 16 och sa att jag fick den!! Så det var bara att snabbt ringa min nuvarande hyresvärd och säga upp den här lägenheten. Sen satte jag ut en annons på Blocket, eftersom jag har tre månaders uppsägning på den här och inte vill betala dubbelhyra. Jag har fått hur många intressenter som helst och idag kommer en tjej från Uppsala som eventuellt flyttar in direkt. Så jag flyttar redan på måndag! Aaah! Ska bli så himla roligt! Fast det är vansinnigt jobbigt att packa ner allt i kartonger måste jag säga... Höll på hela dagen igår och är långt ifrån klart. Men men.. Det blir värt det i slutändan!


Och det bästa är att Anna bor 100 meter från min nya lägenhet (och min kompis Sofia bor kanske 200 m därifrån)!
Vi blir alltså grannar!Saxat från annimoll.blogg.se

RSS 2.0